• mamacitabloggr@gmail.com
  • Athens, Greece
Καθημερινές Ιστορίες
Πως έμαθα ότι είμαι έγκυος…!!!

Πως έμαθα ότι είμαι έγκυος…!!!

Λοιπόοοον…  Ήταν 19 Φεβρουαρίου του 2020 όταν μάθαμε ότι ήμουν έγκυος σε εσένα!!!

Δύο βδομάδες πριν είχαμε μάθει ότι δεν ήμουν έγκυος!

Σε έκαψα τώρα ε? Κάτσε να σε ξεμπλέξω!

Έπρεπε να κάνω την πρώτη μου μαστογραφία και είπα να την κάνω λίγο πριν το ήδη κανονισμένο ραντεβού μου με τον γυναικολόγο μου!!! (Ναι ναι τον γιατρό μας τον Ιωάννη Καλογήρου)

Πήγα στο διαγνωστικό, γδύθηκα και περίμενα να ξεκινήσει η διαδικασία!! Ήρθε ο νεαρός και άρχισε να μου παίρνει το ιστορικό!! Εκεί για κάποιο λόγο φαγώθηκε… Μήπως είστε έγκυος και μήπως είστε έγκυος…  Ξέρεις κάτι χρυσέ μου και δεν μου το λες??? Όχι δεν είμαι έγκυος!!
“Όχι γιατί άμα είστε και κάνετε την εξέταση θα πρέπει να το ρίξετε μετά…εμείς δεν παθαίνουμε τίποτα, το έμβρυο όμως το διαλύει…”


Ε μα φαγώθηκες Χριστιανέ μου εφτά η ώρα το πρωί. .και δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος… σκέφτηκα ! Με τα πολλά τον έπεισα ότι δεν είμαι και προχωρήσαμε στη μαστογραφία!!!
(Εσύ θα μου πεις και με το δίκιο σου “πως ήσουν τόσο σίγουρη μανούλα??”  Έλα μου ντε… έτσι νόμιζα… ήταν και πρωί…για μένα 7 το πρωί είναι χάραμα…δε λειτουργώ)


Anyways…. αφού ξεμπερδέψαμε έφυγα και πήγα σπιτάκι μου!!! Ο μπαμπάς σου ακόμα κοιμόταν (ο τυχερός) και βρήκα την ευκαιρία και ξανά ξάπλωσα και εγώ!
Από εκείνη την στιγμή όμως με ζώσανε τα φίδια. .
“Βρε λες να ‘χω κάνει καμιά βλακεία??? Αποκλείεται να είμαι… Αλλά Πως είμαι τόσο σίγουρη?” Δεν μπορούσα να σταματήσω να το σκέφτομαι!!! Μ’αρεσε που όλες λένε ότι ήταν σίγουρες, το διαισθάνθηκαν κτλ κτλ κτλ…  Εγώ πάλι τίποτα! Η δικιά μου διαίσθηση σε αυτό είχε πέσει όχι απλά για ύπνο…αλλά σε χειμερία νάρκη ! 

Όλη την ημέρα την έβγαλα μιλώντας με την θεία Γιούλη αρχικά στο τηλέφωνο και μετά κατ’ ιδίαν στο σπίτι της υπεραναλύοντας τα άγχη μου και τους προβληματισμούς μου! Με τα πολλά καταλήξαμε ότι καλό θα ήταν να κάνω ένα τεστ (αιματολογικό) για να μου φύγει το άγχος και η απορία μια και καλή. 

Έτσι λοιπόν το επόμενο πρωί σηκώθηκα και πήγα στην Βιοϊατρική, πήραν το αιματάκι μου και ξαναπήγα σπίτι αναμένοντας να βγουν τα αποτελέσματα! 

Ευτυχώς είχα και τα μαθηματάκια μου στο ενδιάμεσο που βοήθησαν να ηρεμήσω από σκέψεις “και άμα είμαι? Και άμα το σκότωσα? Ή αναγκαστώ να το σκοτώσω? Πως είμαι τόσο σίγουρη ότι δεν είμαι? 

Πως να μην είμαι όμως… Από τα 16 μου που αδιαθέτησα για πρώτη φορά είχα τεράστιες καθυστερήσεις… εννιάμηνες… Με τα χρόνια μειώθηκαν οι καθυστερήσεις σε ένα μήνα, δύο μήνες και σπάνια σε δυόμιση με τρεις!! Αλλά πάντα η έλευση της ήταν μια έκπληξη!!! 

Ευτυχώς που η σεξουαλική μου δραστηριότητα ξεκίνησε στα 22 μου και έτσι δεν ανησυχούσαμε για εκπλήξεις! 

Μια οι καθυστερήσεις, μια η πολύ έντονη γυμναστική, το αλκοόλ, το κάπνισμα, τα ξενύχτια…*  Θεωρούσα ότι η επιχείρηση εγκυμοσύνη όχι απλά θα ήταν δύσκολη αλλά σχεδόν ακατόρθωτη… ότι δεν θα ερχόταν τόσο εύκολα…! Δεν είμαι και καμιά παιδούλα 18 χρονών…είμαι 22… (Ποιος γελάει??)  Καλά καλά είμαι 37 μισό… (Γιατί πιάνει μόνο με τον Μουτσινά** δεν καταλαβαίνω?)  (Τότε…τώρα που σου τα γράφω έχω πάει 38 μισο )

Κάπου εκεί έσκασε και το email με τα αποτελέσματα…!! 

Όταν ήσουν και είσαι σκράπας στα μαθηματικά και στα σύμβολα τους (ειδικά όταν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τα θρανία) δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ακόμα και μια διάγνωση… 

Με την πρώτη ματιά ήταν αρνητικό… μετά με έπιασε η ανασφάλεια μου… το διάβασα σωστά? Αυτό το σύμβολο όντως σημαίνει μικρότερο? Ή το αντίθετο? 

Ξανά τηλέφωνο στη θεία Γιούλη… (άμα τη ξαναπώ θεία θα με δείρει)

Ευτυχώς για μένα η Γιούλη είναι και πολύ καλύτερη στα μαθηματικά αλλά είχε πρόσφατο (σχεδόν) και το δικό της τεστ οπότε βοήθησε αρκετά!!! 

Αρνητικό!!!! Αναστεναγμοί ανακούφισης και από τις δύο άκρες του τηλεφώνου!!

Οκ! Δεν θα γίνω δολοφόνος σκέφτηκα!!

Με αυτή τη σιγουριά πλέον με βρήκε η εβδομάδα, που επιτέλους μπορούσα να κάνω τα μαθήματα μου κανονικά μετά την τρελή σαβούρα που έφαγα από τις σκάλες ένα μήνα πριν περίπου και από τότε η ουρά μου (κόκκυγας) πονούσε σε κάθε κίνηση λες και είχε ραγίσει, οπότε τώρα που και δεν πονούσα και δεν ανησυχούσα, τα έδωσα όλα… τρομερή ενέργεια και τρομερή ένταση!

Παράλληλα την ίδια βδομάδα είχαμε και ένα διαφημιστικό με τον μπαμπά σου με μποοοοολικη αναρρίχηση και σαν να μην έφτανε αυτό λες και το ξέραμε ότι θα κάναμε πολύ καιρό να βγούμε και εξαιτίας σου αλλά και εξαιτίας του κορωνοντίντι, πήραμε σβάρνα τη νυχτερινή Αθήνα… και να σου οι μουσικές σκηνές και τα μπαράκια, οι χοροί, τα ουίσκια (ουίσκι είναι το ξέρω αλλά με το -α για κατάληξη δίνω περισσότερη έμφαση..γνώμη μου οκ?) τα τσιγάρα (εγώ το άρχισα τι να κάνουμε…εσύ δε χρειάζεται να κάνεις την ίδια βλακεία…ναι?? Ναι! Χαίρομαι που συμφωνούμε

Ένας χαμός εκείνη την εβδομάδα!! Πέρασε πολύ ευχάριστα και διασκεδαστικά! Και ήρθε και η επόμενη όπου είχα το  ραντεβού με τον γυναικολόγο μας για το καθιερωμένο ετήσιο Τεστ Παπ!! 

Πάω, γδύνομαι, κάθομαι και περιμένω ανέμελη και χαλαρή τον γιατρό να τελειώσει με την ενοχλητική διαδικασία της δειγματοληψίας! Και εκεί που χαζεύω το ταβάνι τον ακούω να με ρωτάει :

“Βρε μήπως είσαι έγκυος???”

“Ούτε καν” του απαντάω…

“Γιατί τέτοια σιγουριά?” Με ρωτάει με ύφος…

“Γιατί μόλις έκανα τεστ που βγήκε αρνητικό…ορίστε” και ψάχνω και του δείχνω τα αποτελέσματα επίσης με ύφος…

“Ναι αλλά εγώ άλλα βλέπω εδώ…” εκεί, συνεχίζει… 

“Μήπως φταίει ότι περιμένω περίοδο?” Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

“Χμμμμ, δεν θα το έλεγα… είναι διαφορετικό… Κάνε άλλη μια χοριακή για να σιγουρευτούμε…”

“Ναι αλλά έκανα μαστογραφία… δεν γίνεται να είμαι…”

“Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα…κάνε το τεστ πρώτα και ξαναμιλάμε…” 

ΣΟΚ!!! 

Παίρνω και τον μπαμπά σου και τον ενημερώνω… δεν ήξερε πως να αντιδράσει και εκείνος… περίμενε τα αποτελέσματα για να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς φόβο και πάθος!!! 

Και στα καπάκια ξανά τηλέφωνο στη θεία σου τη Γιούλη (πραγματικά δε το γλιτώνω το ξύλο) 

Περίμενα δύο μέρες μπας και τελικά αδιαθετήσω …τζίφος…! 

Αποφάσισα να κάνω το τεστ σε άλλο διαγνωστικό! Μια ο καταστροφολόγος εξεταστής, μια το πιθανόν λάθος αποτέλεσμα… είχα ακούσει και πολύ κόσμο να λέει για λανθασμένα αποτελέσματα και λανθασμένες διαγνώσεις συν την ολόκληρη γραφειοκρατία για τη παραλαβή τους με έσπρωξαν στο Medicon εδώ στην γειτονιά μας στον Γέρακα! Που είναι και πιο βολικό στις διαδικασίες τους, χωρίς αναμονή και με ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον.

Για ακόμα μια φορά μου πήραν το αιματάκι μου και γύρισα σπίτι μου!

Ήταν μεσημέρι και είμασταν ξαπλωμένος με τον μπαμπά σου στον καναπέ και βλέπαμε Καλό Μεσημεράκι όταν χτύπησε το τηλέφωνο.

“Η κυρία Φουντούλη?”

“Η ίδια”

καλό Μεσημεράκι – Μουτσινάς!!

“Από το Medicon σας τηλέφωνώ σχετικά με τις εξετάσεις σας…”

“Σας ακούω…” δαγκώνοντας τα νύχια μου (λίγο και θα χαλούσα το ημιμόνιμο)

“Συγχαρητήρια!! Είναι θετικό!! Είστε έγκυος!!!”

ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ 

“Αλήθεια? Οκ!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!”

“Περάστε όποτε θέλετε για να παραλάβετε και τα αποτελέσματα “

“Θα περάσω ναι! Σας ευχαριστώ!” 

Ο μπαμπάς σου με κοιτούσε καλά καλά και προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται  από τις αντιδράσεις μου!! 

“Είναι θετικό! Θα γίνεις μπαμπάς!!” του ανακοίνωσα!! (Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο που λένε? Ε καμία σχέση…απλά το ξεφούρνισα)

Γουρλώνει λίγο τα μάτια … ξαφνιάστηκε κάπως αλλά και χάρηκε! Αγκαλιές, φιλιά (φιλιούνται-αγκαλιάζονται) Μαζί με την απορία…”Μα πριν λίγες μέρες δεν είχες κάνει πάλι και ήταν αρνητικό?” 

“Άμα ξανά πάω στην Βιοϊατρική να με φτύσεις…χαχαχαχα” δεν ήξερα τι άλλο να πω!!!! 

Έφυγα και πήγα να παραλάβω τα αποτελέσματα!! Εδώ δεν χρειάζονταν μαθηματικές γνώσεις!! Το έδειχνε ξεκάθαρα!! Ήμουν περίπου τεσσάρων εβδομάδων έγκυος!! 

Το μυαλό μου κόντευε να κάψει φλάτζα… Και η μαστογραφία που έκανα? Είμαι έτοιμη?? Εδώ με το ζόρι φροντίζω εμένα πως θα φροντίσω ένα μωρό? Είμαι κατάλληλη? Ο μπαμπάς σου? Είναι???       

Δεν με είχα φανταστεί ποτέ ως μαμά!! Αμφισβητούσα τους πάντες και τα πάντα και κυρίως εμένα!!!  Και τα μαθήματα μου πως θα τα κάνω? Η σχολή μου τι θα γίνει? Ποιος θα την αναλάβει όταν έρθει η ώρα?? Ο Κορωνονίντι τα κανόνισε όλα για εμένα για να μην αγχώνομαι… Σταμάτησε και έκλεισε τα πάντα με συνοπτικές διαικασίες!!!

Μέσα σε αυτές τις σκέψεις κάλεσα την μαία μας την Αναστασία….

“Τελικά βγήκε θετικό! Είμαι έγκυος!!!” Της είπα…

“Τέλεια!! Ξεκινάς κατευθείαν με Felicine κάθε μέρα και τα λέμε τη Δευτέρα από κοντά για τα υπόλοιπα!!” Έίπε και εκείνη με τη σειρά της!

Ήταν Τετάρτη θυμάμαι όταν επιβεβαιώθηκε η μελλοντική σου άφιξη!!! Άντε τώρα να περιμένω πέντε μέρες μέχρι να πάμε να σε ακούσουμε (αν σε ακούσουμε είναι και νωρίς ακόμα) και να μου φύγει το άγχος ότι δεν σου έχω κάνει ήδη κάποιο κακό!!! 

Βέβαια εδώ σου κλήρωσε εμένα για μάνα τι άλλο να σε βρει θα μου πεις… χαχαχαχα …Αστειεύομαι βεβαίως βεβαίως… είσαι πολύ κωλόφαρδη…εχμ συγγνώμη…τυχερή εννοώ, να ξέρεις! Θα το ‘χεις καταλάβει άλλωστε μέχρι τώρα (ελπίζω δηλαδή, να έχω παραμείνει όπως με ξέρω και να μην έχω πάθει καμιά τρελή μαμαδομετάλλαξη! )

Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σου σκέψεις για αυτή την ιστορία που μόλις διάβασες… !!

Σε φιλώ,

Η mamacita σου!!!!

* Λογικά πλέον είσαι ενήλικη οπότε δε χρειάζεται να ανησυχώ για το τι θα σκεφτείς ή τι παράδειγμα θα σου δωσω (ελπίζω δηλαδή να είσαι ενήλικη γιατί πλέον παίζετε το ίντερνετ από τα γεννοφάσκια σας εσείς.. ) Και όπως ήδη ξέρεις δεν γεννήθηκα ξαφνικά μαμά… ήμουν και νιάτο …καλά ακόμα είμαι μη τρελαθούμε τώρα… και άγριο νιάτο που λένε… Όσο να πεις την έζησα τη ζωούλα μου (και ακόμα τη ζω βεβαίως βεβαιως) Για αυτό το νου σου…i’ve been there… και ξέρω όλες τις πονηριές… τις έκανα πριν από εσένα….

* *Ναι ο Μούτσι στο Καλό Μεσημεράκι δηλώνει και καλά 22… (δεν θα αναφέρω τη κανονική του ηλικία..μη μας διαβάσει και τρέχουμε μετά) Αν δεν παίζεται ακόμα πες μου να στο βάλω στο YouTube να κλάψεις .. (από τα γέλια) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *