• mamacitabloggr@gmail.com
  • Athens, Greece
About
Γιατί Αποφάσισα να ξεκινήσω Blog?

Γιατί Αποφάσισα να ξεκινήσω Blog?

Θα ξεκινήσω και εγώ με τα κλασσικά εικονογραφημένα …” Έγραφα από μικρή, πάντα μου άρεσε να γράφω κου του λου, κου του λου, κου του λου (κτλ, κτλ, κτλ … αν δεν το κατάλαβες…) Καλά όχι ότι δεν ισχύει κιόλας…!!

Έχω ξεκινήσει πάρα πολλές φορές να γράφω μυθιστορήματα, βασισμένα στην εκάστοτε κατάσταση που βρισκόταν η ζωή μου, αλλά είτε άλλαζε αυτή η συνθήκη και δεν μου παρουσίαζε άλλο ενδιαφέρον πλέον για να συνεχίσω ή έπεφτε πολύ δουλειά και κάπου έμενε κλεισμένο στο συρτάρι!

Η αλήθεια είναι ότι πριν κάμποσα χρόνια…γύρω στο 2005, μόλις που είχα αποφοιτήσει από τη σχολή που σπούδαζα (Επικοινωνία και Μεσα Μαζικής Ενημέρωσης με εξειδίκευση στην Τηλεοπτική Παραγωγή) είχα ξεκινήσει να γράφω μια ιστορία που ομολογουμένως ήταν πολύ δυνατή … Είχε στοιχεία από αληθινούς χαρακτήρες και επαγγέλματα αλλα σαν ιστορία ήταν φανταστική! Ξεκίνησα ουσιαστικά να γράφω με το πως θα ήθελα να εξελιχθεί η μετέπειτα ζωή μου, αλλά κάπου στην πορεία η ιστορία πηρε την μοίρα της στα χέρια της και η εξέλιξη της πλοκής γινόταν με πολλές ανατροπές θετικές και αρνητικές, ευχάριστες και δυσάρεστες και κάποιες ίσως επικίνδυνες…

Πέρασαν οι μήνες, έφυγε και το καλοκαίρι, ήρθε ο Σεπτέμβρης και έπιασα την πρώτη μου δουλειά στη τηλεόραση!!! Το χειρόγραφο μου κάπου είχε καταχωνιαστεί και ξεχαστεί!! Πολλούς μήνες μετά, μπορεί και χρόνο, σε μια ξεκαθάριση στο σπίτι έπεσε στα χέρια μου ξανά η ιστορία που είχα ξεκινήσει… Τρόμαξα!!! Ότι είχα γράψει είχε γίνει ακριβώς έτσι όπως το είχα γράψει… όλα εκτός από ένα πράγμα (το χειρότερο…ευτυχώς δηλαδή ) … Το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου…Ηταν η μέρα που πέταξα το χειρόγραφο και είπα αστο καλυτερα…άμα είναι ότι μυθοπλασία γράφω να γίνεται πραγματικότητα δεν θα πάρω!

Οποτε σκεφτόμουν μια πλοκή την ακύρωνα γιατί μπορει να περιείχε ένα ατύχημα, η μια αρρώστια, έναν θάνατο ..κάτι…και αμέσως σκεφτόμουν “και αμα το προκαλέσω και γινει” … Ξέρω ξέρω γελάς μαζί μου αυτή τη στιγμή …αλλά πραγματικά εγω είχα θορυβηθεί εντόνως … μπορει να ήταν καθαρά σύμπτωση, όμως δεν ήθελα να το ρισκάρω!!

Έτσι αρχισα να πειραματίζομαι στη Σενάριακη Γραφή αλλα μου έλειπε μια πειθαρχία και μια σταθερότητα..όλο άλλαζα τη πλοκή με αποτέλεσμα να μη προχωράει το θέμα! Μετά συνέχισα στη θεατρική γραφη!!! εκεί κάτι κάναμε… Ημουν και σε ομάδα ίσως για αυτό κατάφερα να ολοκληρώσω οχι ένα αλλα 2 θεατρικά μονοπρακτα… Όπως και στον χορό και την γυμναστική αν δεν έχω κάποιον από πάνω να με σπρώχνει εγω λουφαρω…!!

Αργότερα έπηζα πάλι στη δουλειά, μετά αλλαξα δουλειά και μπήκα αποκλειστικά πλέον στον χώρο του χορού και του fitness μεχρι σημερα που μιλάμε… καλά όχι μεχρι σημερα… μέχρι το πρώτο κορονωιοlockdown. .!! Κάπου εκεί σταμάτησα οχι μονο γιατι μας έκλεισαν αλλα και γιατί έμεινα έγκυος!!! (Ναι ναι με σένα τσουπριτσα μου) Αφοτου έφτασε η στιγμή και σε γέννησα και ήμουν σπίτι προσπαθώντας να προσαρμοστώ στη νέα τάξη πραγμάτων και επειδή και λόγω σωματικής δικής μου κατάστασης (καισαρική αφού) αλλα και δεύτερου lockdown δεν προβλεπόταν να ξεκινήσω να δουλεύω σύντομα…ετσι και αλλιώς ήθελα τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο (και παραπάνω μη σου πω) να μείνω μαζι σου και να μη δουλεύω…και σκέφτηκα γιατί δεν ξεκινάω να γράφω παλι!

Το σεναριακό δεν μου κατσε, το θεατρικό τελειωσε, το λογοτεχνικό δεν με θέλει γιατι δεν δοκιμάζω κάτι καινούριο με τη βοήθεια της τεχνολογίας? Και ετσι ειπα να δοκιμαστώ δημιουργώντας ένα Blog!! Τωρα αν θα με διαβαζει και κανένας άλλος περα από εσένα θα φανεί!!! (Τόσα βιβλία κατέβασα, δεν μπορεί κάτι θα πιάσει από όλα αυτά.. )

8 thoughts on “Γιατί Αποφάσισα να ξεκινήσω Blog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *