• mamacitabloggr@gmail.com
  • Athens, Greece
Συνταγές
Μπριζόλες με μουστάρδα στον φούρνο με πατάτες!

Μπριζόλες με μουστάρδα στον φούρνο με πατάτες!

Σήμερα μικρό μου φρατζολάκι, το μενού έχει Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο με Μουστάρδα!!!

Το σημαντικό σε αυτή τη συνταγή είναι η μαρινάδα!!!

Να σου πω την αλήθεια τώρα, δεν έχω συγκεκριμένες δοσολογίες… τα κάνω με το μάτι… Όπως και να ‘χει κάτι θα καταλάβεις όμως!!!

Λοιπόοοοον… Να τι χρειαζόμαστε για το μαρινάρισμα!!

-Ελαιόλαδο

-Μουστάρδα Απαλή

-Μουστάρδα Πικάντικη

-Κρέμα Balsamico

-Μέλι

-Αλάτι

-Πιπέρι

-Λευκό Κρασί

Ναι ναι τόσο απλή…αλλά γευστικότατη!!!

Παίρνουμε το multi και ρίχνουμε μέσα όλα τα παραπάνω υλικά!!! Πόσο θα βάλεις από το καθένα εξαρτάται από την ένταση που θες να έχουν οι γεύσεις σου!!

Στην δική μου έκδοση πρέπει να έβαλα, περίπου:

4 κουταλιές της σούπας λάδι,

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή,

3,5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη,

2,5 κουταλιές της σούπας κρέμα balsamico

Μπόλικο αλατοπίπερο (ειδικά το πιπέρι… στον μπαμπά σου αρέσει πολύ το πιπέρι) και

2 σφηνάκια λευκό κρασί!!!

(Μην τα δέσεις κιόλας τα νούμερα, μπορεί να λέω και βλακείες)

***Προσοχή, προσοχή… Τσέκαρε πολύ καλά τα υλικά σου και σιγουρέψου ότι ρίχνεις όντως πιπέρι…γιατί θα μπορούσες να ρίχνεις και κανέλα…ναι ναι θα μπορούσες…. Μη ρωτάς πως… εγώ μια φορά το έκανα με πολύ μεγάλη ευκολία…. Ευτυχώς το πήρα πρέφα νωρίς… αλλιώς ποιος ξέρει τι φαγητό θα τρώγαμε!!! (και του μπαμπά σου δεν του αρέσει καθόλου η κανέλα… ε ρε γλέντια που θα κάναμε… χαχαχα)

Τα ανακατεύουμε που λες πολύ καλά στο multi!! Αρχικά γίνεται σαν μια ρευστή πάστα! Παίρνουμε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων (μεγάλη), βάζουμε μέσα τις μπριζόλες και ρίχνουμε την μαρινάδα!! (άμα μαγειρεύεις για 2… αν είστε παραπάνω προφανώς και δεν κάνει η σακούλα…)

Ρίχνουμε λίγο νερό στο multi και ανακατεύουμε για να εκμεταλλευτούμε ότι έχει μείνει από την μαρινάδα μας και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη σακούλα με τις μπριζόλες!!

Κλείνουμε καλά τη σακούλα και ανακατεύουμε (πασπατεύουμε τις μπριζόλες) μέχρι να πάει το μείγμα μας παντού!!! Αφού πάει παντού τότε τις βάζουμε στο ψυγείο και τις αφήνουμε εκεί από 3 ώρες έως και μια μέρα για να ποτίσουν καλα καλά!!

Βέβαια μπορείς να τις βάλεις και κατευθείαν, πάλι θα πάρουν γεύση αφού θα ψηθούν στο ζουμί αυτό… αλλά όσο πιο πολύ ποτίσουν τόσο πιο γευστική και μαλακή θα γίνει η μπριζόλα μας!

Αφού έχουμε αφήσει το κρέας να μαριναριστεί, πιάνουμε τις πατάτες!!

Σήμερα αποφάσισα να κόψω τις πατάτες ροδέλες… έτσι αρέσουν τον τελευταίο καιρό στον μπαμπά σου …

Όπως βλέπεις τις βάζω στο νερό για να μην μαυρίσουν μέχρι να έρθει η ώρα να τις ετοιμάσω για τον φούρνο!!!

Πέρα από τις κλασσικές πατάτες θα έχουμε και γλυκοπατάτες έτσι για την τσαχπινιά…

Αφού πέρασαν οι ώρες, ήρθε η στιγμή να ετοιμαστούν για τον φούρνο! Τις αδειάζουμε στο ταψί, τις σκορδοαλατοπιπερώνουμε καλά καλά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, τον χυμό δύο πορτοκαλιών, λίγο μέλι ακόμα – πολύ λίγο… ελάχιστο… σχεδόν καθόλου- (μην πεις, ξεκάθαρη δοσολογία) – άσε μη βάλεις καθόλου για σιγουριά (σε έκαψα τώρα είμαι σίγουρη) και μισό ποτηράκι λευκό κρασί …(αν το συνεχίσω έτσι θα ναι οι μεθυσμένες μπριζόλες, όχι μουστάρδας)

Βάζουμε και τις μπριζολίτσες από πάνω και περιχύνουμε την μαρινάδα να πάει παντού .και τις βάζουμε στον φούρνο.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 200 περίπου βαθμούς στο “πάνω κάτω” ! Ψήνουμε για περίπου καμιά ωρίτσα, αλλά το πιο safe είναι να το κοιτάς συχνά πυκνά και να γυρίζεις που και που τις μπριζόλες για να παίρνουν χρώμα!!

Πάλι με το μάτι θα το πάμε… θα τις δεις, θα ναι έτοιμες να “διαλύσουν” στο γύρισμα (για τόσο μαλακές μιλάμε) και θα έχουν και ένα ωραίο χρωματάκι!!! Αν έχεις απορίες μη διστάσεις να με ρωτήσεις!!!

Βέβαια αν μου έδινες λίγη σημασία τόση ώρα που είσαι δίπλα και σου εξηγώ βήμα βήμα όλη τη διαδικασία όσο την ακολουθούμε δεν θα είχες απορίες τώρα… αλλά έχε χάρη που είσαι δυόμιση μηνών και δικαιολογήσαι κάπως…!

Συμβουλή : Φάτες όσο είναι καυτές και ζουμερές!!! Και οι πατατούλες, λουκούμι!!!

Κανονικά θα έπρεπε να σου έχω και μια φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα, να ξέρεις πως πρέπει να βγουν… αλλά πεινάγαμε λίγο και η φωτογραφία δεν πρόλαβε να βγει… Αλλάαααα… σου χω ότι έμεινε….

Όχι και πολλά πράγματα όπως βλέπεις… ίσα ίσα για να το φάει για πρωινό ο μπαμπάς σου!!! (σε παρακαλώ βολέψου με τα κλασσικά πρωινά των φυσιολογικών ανθρώπων… γιατί άμα μοιάσεις στον μπαμπά σου θα πρέπει να μαγειρεύουμε κάθε μέρα 3 φαγητά… ένα για πρωινό, ένα για μεσημεριανό και ένα για βραδινό…αν και το έχουμε κόψει τώρα τελευταία… προσέχουμε την σιλουέτα μας…)

Δοκίμασε την πάντως και θα με θυμηθείς…. Και που ‘σαι… θέλω να μου πεις και τις εντυπώσεις σου…(μια χαρά θα ζω μέχρι τότε…αστειάτορα….)

Καλή μας Όρεξη!!!

Γιαμ γιαμ και σλούρπ!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *