• mamacitabloggr@gmail.com
  • Athens, Greece
Fitness
1η Μέρα Άθλησης Μ.Τ (Μετά Τοκετού)

1η Μέρα Άθλησης Μ.Τ (Μετά Τοκετού)

 Που λες μικρό μου μαιμουδάκι ήταν αρχές Μαρτίου του 2019 όταν μάθαμε ότι θα έρθεις στην ζωή μας!! Το πως το μάθαμε ήταν κάπως αστείο και θα το ανακαλύψεις σε άλλο γράμμα! (ψάξε λίγο στο blog και θα το βρεις)

Ηταν η περίοδος που ο Κορωνοιός εισέβαλε στις ζωές όλων μας και λίγες μέρες πριν μας κλείσουν σπίτια μας για να μειωθεί η μετάδοση του…(ελπίζω τώρα που τα διαβάζεις εσύ να μην ζεις τέτοιες καταστάσεις). Είχα μια μικρή αποκόλληση και ο γιατρός μου είχε απαγορεύσει κάθε είδους άσκηση για να μη σε χάσουμε!! Από τότε σταμάτησα να αθλούμαι! Μέχρι τότε γυμναζόμουν σε καθημερινή βάση… ήταν η δουλειά μου αφου… τι pilates τι zumba…απ’ολα είχε ο μπαξές! Από το πολύ πήγα στο καθόλου από τη μια στιγμή στην άλλη!

Πήγε Ιούλιος για να πω ότι έκανα κάτι και αυτό στη θάλασσα! Το ήπιο κολύμπι ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω και λόγω βάρους!! Όταν τον Οκτώβρη ήρθε η στιγμή να γνωριστούμε από κοντά είχα πάρει 18 κιλά ..ζωή να ‘χω!

Τα πράγματα ήρθαν έτσι που αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε καισαρική τομή! Την περασα κάπως βαριά η αλήθεια είναι και έφθασε η Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς για να ξεκινήσω δειλά δειλά να αθλούμαι ξανά! Περιττό να σου πω ότι ένιωσα σαν αρχάρια μετά από τόσο καιρό!

30 Δεκεμβρίου αργά το απόγευμα και αφού είχες κοιμηθεί (για λίγο από ότι αποδείχτηκε αργότερα) έβαλα στο κινητό το πρόγραμμα της Έλενας Αμπράζη “Fit Mama” (γυμνάζω τους άλλους, εγώ είμαι λουφαδόρος και πρέπει να ακολουθώ κάποιον αλλιώς καταλήγω να κοιμάμαι στο πάτωμα μεταξύ των σετ) (μην πάρεις παράδειγμα από μένα…) (και εσείς οι μαθήτριες μου κάντε ότι δεν το διαβάσατε αυτο)  

fit-mama

Ξεκίνησα λοιπόν με μπόλικη διάθεση και με την ελπίδα ότι σύντομα θα ξαναγίνω όπως ήμουν γιατί δε σου κρύβω ότι ακόμα αισθάνομαι σαν βόδι… αφού τίποτα δεν προχωράει πάνω από το μπούτι! Μόνο σαμπάνια που δεν άνοιξα όταν ένα από τα κολάν μου με τα πολλά μου μπήκε! Δεν τολμούσα να το βγάλω από φόβο μήπως δεν ξαναμπεί! Καταλαβαίνεις όταν μέχρι πριν ένα χρόνο φορουσα extra small και τώρα με το ζόρι μπαίνω στο medium, είναι μεγάλο το πλήγμα! Βέβαια εσύ βάλθηκες να μου το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο!

Δεν φτάνει που μου ξέκανες τη μέση γιατι δεν έλεγες να κοιμηθείς ούτε με τάμα και έκοβα βόλτες πέρα δώθε σε όλο το σπίτι τραγουδώντας την Άγια Νύχτα (μπας και Αγιάσουμε και ‘μεις) με εσένα να ρίχνεις κορώνες απελπισίας μέσα στο αυτί μου, ήταν λες και είχες ραντάρ και με το που έκανα μερικές ασκήσεις έβαζες το διάφραγμα σου σε πλήρη λειτουργία και ξεσήκωνες τη γειτονιά και τα περίχωρα! Τι να έκανα? Να σε άφηνα να πλαντάξεις δεν μπορούσα…. Οπότε pause στην Έλενα και Play σε εμένα… ξανα βόλτες στο σπίτι, Άγια Νύχτα, εσύ στην αγκαλιά μου και εγώ να σε κουνάω πάνω κάτω , πέρα δώθε!

Με δυο διαλειμματάκια κατάφερα να το τελειώσω το πρόγραμμα! Είχα χρόνια να νιώσω πιασμένους τους κοιλιακούς μου και έχω να “ευχαριστώ” εσένα για αυτό…!!! Έπρεπε να κάνω μια τόσο μεγάλη “αποτοξίνωση” μετά από 9 χρόνια σε αυτή τη δουλειά για να θυμηθώ ξανά την ευεξία που προκαλεί η άσκηση!!! Να ξέρεις, το ‘χω πάρει ζεστά το Θέμα…!!

Έχω βάλει στόχο μέχρι τον Ιούλιο του 2021 να έχω χάσει τα 7 κιλά που μου απομένουν συν άλλα τρία…δηλαδή 10 κιλά στο σύνολο…. 6 μήνες από τώρα…

Τι λες?? Το ‘χω??? (Έλα να πέφτουν τα στοιχήματα…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *